Komen untuk artikel “Robin, sahabatnya Batman”

Jazakallah khairan akhi Aliff tentang perkongsian tentang Robben. Haha.. sebenarnya, masa Final Champions League hari tu, surat khabar yang dok kata Robben ni pemain yang dilupakan, dek untuk memberi laluan pada Ronaldo, Karim Benzema dsb.

Artikel ni ditulis masa selepas ana lunch kat cafe ofis sambil menonton highlight WC. Bila pengulas dok sebut “Robben… Robben..” ana sengih sendirian sebab teringat kat Robin counter partnya Batman. Robin dia takde komik dia sendiri, sekadar menumpang “glamer” Batman. Ni tetiba “nama dia” disebut-sebut oleh pengulas WC tu pulak. Haha.. tak sangka pulak ramai yang beri komen pasal artikel tu.

Kanoute antara pemain muslim yg sangat bagus. Selain dia selamatkan masjid, tak nak pakai baju sponsor judi dsb, rakan2 di UK cakap ketika Kanoute main untuk West Ham, dia selalu bagi talk di masjid-masjid sana. Subhanallah…

Minat anta pada bola sepak takde salahnya. Bahkan sangat bagus sebenarnya, dalam rangka nak DF orang. Sama gak knowledge kita tentang kereta ke, atau F1 ke, dan sebagainya, sebab benda-benda ni antara isu yang sering disembangkan oleh masyarakat.

Wallahu a’lam. Batman pun kena gandakan usahanya dalam “dakwah”, biar ada “fastabiqul khairat” dengan Robin…

Advertisements

About faridul

Engineer di siang hari, murabbi di malam hari, da'ie sepanjang hari
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Komen untuk artikel “Robin, sahabatnya Batman”

  1. hahaha…keren..makasih ilmunya..salam hangat,,

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s