Monthly Archives: Oktober 2010

Selamat membaca

Assalamualaikum wbt Kepada pembaca setia blog faridul.wordpress.com, ana kini sudah beroperasi di blog baru iaitu http://farhan-albanna.blogspot.com/. Sila layari blog tersebut untuk membaca artikel-artikel ana yang terkini. Sekian, jazakallah khairan katsira.

Posted in Uncategorized | Tinggalkan komen

Welcome farhan-albanna.blogspot.com

Assalamu’alaikum Hasil informasi saudara Helmi (jazakallah khairan kepada beliau), alhamdulillah saya dapat mengupdate blogspot hanya dengan menggunakan email. walaupun gambar tak keluar, saya kira ini adalah cari paling mudah untuk mengupdate blog. maka dengan ini saya akan berpindah ke farhan-albanna.blogspot.com. … Teruskan membaca

Posted in Uncategorized | 6 Komen

Kereta

“Memang tak boleh blah…” begitu kata kawan saya setelah beliau mematahkan “handle” pintu kereta saya, begitu kami dalam perjalanan pulang daripada Batu Pahat. Oleh kerana handle pintu sudah patah, maka tidaklah dapat pintu itu dibuka (ceh… ni kira macam system … Teruskan membaca

Posted in Uncategorized | 2 Komen

Assalamu’alaikum Saya rasa, server yang saya gunakan, baik di rumah mahu pun di ofis, yang sebenarnya menimbulkan masalah kepada saya. Saya sudah cuba “rujuk” kembali dengan blogspot, bahkan dah pun menghasilkan blog baru, cuma, ternyata masalah nak log in, nak … Teruskan membaca

Posted in Uncategorized | 3 Komen

Assalamu’alaikum Dah buat blog baru. Tengah test reliability dia sebelum berpindah dari wordpress ni. Tapi nampak cam banyak problem gak; susah nak log-in, slow, bla..bla…. Kalau tere, try la carik link blog baru tu. Haha…

Posted in Uncategorized | 1 Komen

“faridul.wordpress.com” R.I.P?

assalamu’alaikum sidang pembaca nan budiman, kebelakangan ini, masalah dengan wordpress semakin meruncing. Tak dapat nak post. Bila dapat post, paragraph jadi rapat-rapai walau pun berulangkali diedit, di “enter” untuk memberikan ruangan paragraph, dan sebagainya. Tak leh nak upload gambar yang … Teruskan membaca

Posted in Uncategorized | 6 Komen

Ballon d’Or

Satu lagi artikel menarik daripada Ustaz Abu Hanifah Mohd Kamal (B.Eng, Sijil Perbandingan Agama, Sijil Pengajian Syari’ah), Senior Consultant Futuwwah. Tajuk dalam entri ini saya ubah, artikel asal boleh didapati di blog beliau :http://imam-abuhanifah.blogspot.com/2010/09/menjadi-daie-yang-berstatus-bintang.html) Dalam suatu pertandingan bola sepak, sudah … Teruskan membaca

Posted in Uncategorized | Tinggalkan komen